Pyragas yra su keturiomis skirtingomis obuolių rūšimis. Kokiomis? Priklauso nuo Jūsų pasirinkimo ir galimybių. Kuo skirtingesnes rūšis įdėsite, tuo įdomesnę pyrago tekstūrą gausit. Maišykite rūgščius su saldžiais, kietus su minkštais. Jie visi kepa skirtingai ir turi kitokį skonį. Jei kas kartą dėsite vis kitokius obuolius, tai ir pyrago skonis kievieną kartą bus kitoks. Ir nekepkite iš vienos rūšies obuolių. Imkit bet jau dvi skirtingas. Ir viena rūšis turėtų būti iš tvirtesnių – mano praktika su šituo pyragu taip sako.
Ir dar – čia yra daugiau obuolių nei pačios tešlos. Kas man patinka.
Be jokių adaptacijų paimtas iš Dorie Greenspan “Around My French Table”. Patiekite plakta grietinėle.
Obuolių pyragas
kepimo forma 20 cm
95 g miltų
¾ a.š. kepimo miltelių
žiupsnis druskos
|
Miltus, kepimo miltelius ir druską šluotelę gerai permaišyktie dubenyje.
|
4 dideli obuoliai (skirtingų rūšių)
|
Nulupkite obuolius, išpjaukite sėklas ir supjaustykite 3-5 cm gabaliukais.
|
2 dideli kiaušiniai
150 g cukraus
|
Kiaušinius išplakite iki putų. Suberkite cukrų ir mikseriu plakite 1 minutę.
|
3 v.š. romo, konjako ar brendžio
½ a/š vanilės ekstrakto
|
Supilkite brendį ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišykite.
|
115 g ištirtinto ir atvėsinto sviesto
|
Įmaišykite pusę miltų – atsargiai išmaiškite, supilkite pusę tirpinto sviesto – išmaišykite. Tuomet įmaišykite likusius miltus ir supilkite likusį sviestą. Tešlą gauname gan skystą. Gal kaip jogurto konsistencijos.
Suberkite į tešlą obuolius ir išmaišykite, kad obuoliai tolygiai pasidengtų tešla.
|
Kepimo formą gausiai ištepkite sviestu. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 50-60 minučių. Iškepus pyragui leiskite pravėsti apie 10 minučių, o tada jau galite išimti iš formos.
|
Leave a Reply