Neseniai pagalvojau, kad mano maistas darosi panašaus skonio, t.y. naudoju vis tuos pačius prieskonius, o tai yra čiobreliai, za’ataras, kuminas su kalendra, ir bet kokios rūšies aštrūs pipirai. Kažkaip gal reiktų atsinaujint prieskonių kombinacijas. Bet gal vėliau, nes šiam kartui obuolių-kriaušių džemas su čiobreliais.
Obuolių kriaušių džemas su čiobreliais
500 g obuolių (jau nuluptų, be sėklų)
500 g kriaušių (jau nuluptų, be sėklų)
500 g uogienių cukraus
4 v.š citrinos sulčių
5-6 čiobrelių šakelės
Obuolius ir kriaušes nulupame, išimame sėklas, supjaustome gabaliukais. Suberiame į puodą ir užpilame cukrumi. Supilame citrinos sultis ir sudedame čiobrelių lapelius. Viską išmaišome. Vis pamaišydami viriname ant vidutinės ugnies kokias 20-30 minučių. Išsiskyrusios sultys pradės tirštėti ir blizgėti. Nukeliame nuo ugnies. Supilstome į jau paruoštus stiklainius.
Leave a Reply