Klasika: keksas su razinomis

Žmonės šneka, kad tai yra “Sostinės keksas”. Man tai visada buvo keksas su razinomis. Imam klasikinę kekso formulę – 1:1:1:1 – ir sviestą, cukrų ir kiaušinius sumažinam 30 procentų santykiu su miltais. Ir pridedam razinų, kurių yra tiek pat, kiek sviesto ar cukraus. Viskas – turim kuo puikiausią keksą.

Razinas galite pakeisti kitais džiovintais vaisiais – spanguolėmis ar vyšniomis. Galite dar pridėti graikinių riešutų ar šokolado gabaliukų. Taip pat galite padalinti tešlą į dvi dalis. Ir į vieną dalį įmaišyti natūralios kakavos – bus marmurinis keksas. Jei įpilsit mėtų ekstrakto – iš viso gausit fantastišką keksą. O dar geresnis yra David Lebovitz anyžinis keksas, kurį valgo absoliučiai visi, net ir tie, kurie sako, kad anyžiaus nemėgsta.

Keksas su razinomis:

Kepimo forma 200x110x75

120 g sviesto
120 g cukraus
2 kiaušiniai
120 g razinų
170 g miltų

Visi produktai yra kambario temperatūros.

Sviestą su cukrumi išplakite mikseriu ar kombainiu iki purios balkšvos masės. Tai trunka 2-3 minutes. Pradėkite plakti lėčiausi greičiu, o kai cukrus su sviestu susimaišys – padidinkite greitį.

Po vieną įmuškite kiaušinius. Kiekvieną kartą įdėjus kiaušinį – masę išplakite. Galiausiai turite gauti purią masę.

Įmaišykite razinas.

Miltus suberkite per 3 kartus. Kiekvieną kartą pilnai išmaišykite.

Tešlą supilkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.

Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. – įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką jis turi būti sausas.

Keksą išimkite iš orkaitės ir leiskite 10 minučių pravėsti. Tuomet išimkite iš kepimo formos ir leiskite visiškai atvėsti.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Laume

    Kepiau kelis kartus. Mums labai patiko. Bet išsigandau,kad blogai išplaksiu sviestą, ir įdėjau kepimo milteliu.. :)

    • Belka

      Labai smagu, kad patiko :) Kepimo miltelių aš ir kartais įdedu :)

Leave a Reply