Na, kadangi slyvų sezonas jau gerokai įpusėjęs, tai prašau jums slyvų čatnis. Nors dabar galvoju, ar tokie dalykai kaip čatniai apskritai pas mus yra populiarūs ir aktualūs. Prieš keletą metų aš jų negaminau, ir man jie visai buvo neįdomūs. Bet šiemet kažkaip užnešė. Ir ant sūrių užnešė paskutiniu metu. O šalia sūrio kažko reikia, ir visai įdomu išbandyti visokius derinius. Ir nepatingiu kartais pastovėt eilėj Roots parduotuvėj Halės turguj pas TĄ moterį. Kas pas ją pirkot, tai suprantant apie ką aš. Strelka neturi kantrybės tiek laukt. Bet man patinka tas jausmas, kad dabar viskas sukasi apie mane. Nesvarbu, ar perki vyno už 50 €, ar tik sūrio gabaliuką už 5 €, kurį renkiesi iš ragautų keletos variantų.

Šiek tiek adaptuota iš Nigel Slater.

Slyvų čatnis
400 g slyvų
200 g saldaus svogūno
Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus, perpjaukite į keturias dalis. Kubeliais supjaustykite svogūną.
50 g razinų
100 g muscovado cukraus
1 a.š džiovintų čili dribsnių
1 a.š. geltonų garstyčių (grūdeliais)
150 ml obuolių acto
1 cinamono lazdelė
Sudėkite visus ingredientus į puodą, užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimumo. Virkite apie valandą laiko, nepamiršdami vis pamaišyti.
Dar karštą čatnį supilstykite į sterilizuotus stiklainius.