Nežinau, ar tai gerai, ar blogai, kuomet iš vynų ir sūrio degustacijos prisimeni tik mėlynių uogienę su čiobreliais, ir gerą pusmetį lauki mėlynių, kad ją būtų galima išsivirti. O tada eini pirkti sūrių.
Mėlynių uogienė su čiobreliais
500 g mėlynių
200 g uogienių cukraus
3 v.š. citrinos sulčių
tarkuotos citrinos žievelės
čiobrelio šakelių (kokių 4-5)
Visus produktus suberiame į puodelį. Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 min., periodiškai vis pamaišydami. Tuomet dar karštą uogienę supilstome į jau paruoštus stiklainius. Laikome šaltai.
Vilma
ar ši uogienė tinkama ilgesniam laikymui, ar tik šaldytuve ribotą laiką?
Belka
Aš į savo uogienes visada dedu tiek cukraus: 1 kg uogų – 250 g cukraus. Jei uogos yra rūgštesnės, įdedu šiek tiek daugiau. Rūsio neturiu, laikau šaldytuve. Ir man viskas kuo puikiausiai stovi metus laiko. Ilgiau nebandžiau, nes suvalgau.
Lina
Sveiki,
o čiobrelius uogienėje paliekate su visais koteliais, išimate prieš supilstant ar prieš tai smulkinate?
Belka
Taip, kotelius ištraukiu. Lapelius palieku. Arba galite iš karto berti tik lapelius.