Mėlynių uogienė su čiobreliais

Nežinau, ar tai gerai, ar blogai, kuomet iš vynų ir sūrio degustacijos prisimeni tik mėlynių uogienę su čiobreliais, ir gerą pusmetį lauki mėlynių, kad ją būtų galima išsivirti. O tada eini pirkti sūrių.

Mėlynių uogienė su čiobreliais

500 g mėlynių
200 g uogienių cukraus
3 v.š. citrinos sulčių
tarkuotos citrinos žievelės
čiobrelio šakelių (kokių 4-5)

Visus produktus suberiame į puodelį. Verdame ant vidutinės ugnies apie 10 min., periodiškai vis pamaišydami. Tuomet dar karštą uogienę supilstome į jau paruoštus stiklainius. Laikome šaltai.

 

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Vilma

    ar ši uogienė tinkama ilgesniam laikymui, ar tik šaldytuve ribotą laiką?

    • Belka

      Aš į savo uogienes visada dedu tiek cukraus: 1 kg uogų – 250 g cukraus. Jei uogos yra rūgštesnės, įdedu šiek tiek daugiau. Rūsio neturiu, laikau šaldytuve. Ir man viskas kuo puikiausiai stovi metus laiko. Ilgiau nebandžiau, nes suvalgau.

  2. Lina

    Sveiki,

    o čiobrelius uogienėje paliekate su visais koteliais, išimate prieš supilstant ar prieš tai smulkinate?

    • Belka

      Taip, kotelius ištraukiu. Lapelius palieku. Arba galite iš karto berti tik lapelius.

Leave a Reply