Jei kur nors rasit parašyta, kad marinuoti agrastai yra lietuviškos alyvuogės, netikėkit, nes nu taip nėra ir nieko bendro su alyvuogėm jie neturi. Čia kaip valgyti šaldytus bananus ir sakyti, kad valgau ledus. Šaldyti bananai ir yra šaldyti bananai, o ne ledai. Taip ir čia. Ką tie agrastai primena, aš nežinau. Man nieko. Tai tiesiog marinuoti agrastai. That’s it. Bet išbandyti verta, nes tikrai skanu. Kur juos po to dėti? Tinka prie sūrio, tinka prie mėsos ar skumbrės. Man skanūs ir vieni.

Kadangi aš niekada nieko nekonservuoju dideliais kiekiais, tai mano nurodytas kiekis nėra didelis, bet jis lengvai pasidaugina. Priedai yra pasirinktiniai. Galite įdėti, ko turite ar ką mėgstate.

Galit išbandyti ir visiškai plain marinatą iš greatbritishchefs . Idėja nučiupta iš Sezoninės virtuvės.

Marinuoti agrastai

Reikės:
agrastų
kalendrų sėklų
garstyčių sėklų
kvapiųjų pipirų
lauro lapų
čili pipiro

Marinatas
500 ml vandens
130 ml obuolių acto
2 a.š. druskos
2 v.š. cukraus

Į sterilizuotus stiklainius (paprastai marinuoju į 200-300 ml stiklainius) suberkite po 0,5 a.š. kalendrų, garstyčių sėklų, įmeskite po keletą kvapiųjų pipirų, po 1 lauro lapelį ir po 1 čili pipirą.

Agrastus nuskabykite, nuplaukite ir suberkite į stiklainius.

Visus marinato ingredientus užvirinkite ir dar verdantį marinatą supilkite ant agrastų. Gerai užsukite dangtelius ir palikite iki atvės. Laikykite šaltai.