Pomidorus dievinu. Man jie tinka ir patinka visur ir visada, ypač kepti ant grilio, bet tinka ir orkaitėje. O kadangi rugpjūtis yra skirtas konservavimui, tai verdu džemą iš pomidorų. Jei mėgstat dūmo kvapą, tai šitas variantas gali pasirodyti visai vertas Jūsų dėmesio. Juk rūkyta paprika yra oi kaip gerai. Svarbu jos nepadauginti, priešingu atveju uždominuoja viską.

Aišku, prie tradicinių blynų ar vaflių džemas netiks, bet puikiai tiks prie naminių burgerių su jautiena ar kalakutiena, prie kiaušinių – skystų ar scrambled, prie sūrio – ypač čedario. Ir, aišku, prie karštų sūrio sumuštinių.

Receptas iš “Food in jars”.

Geltonų pomidorų džemas su rūkyta paprika
500 g supjaustytų geltonų pomidorų
100 g cukraus
30 ml citrinos sulčių
1 v.š. obuolių acto
1 a.š. druskos
1 a.š. čili dribsnių (arba pagal skonį)
1 a.š. šviežiai tarkuoto imbiero
1 a.š. rūkytos paprikos

Visus ingredientus sudėkite į puodą, užvirinkite. Tuomet sumažinkite ugnį iki vidutinės, vis pamaišydami virkite apie 45 min. – 1 val. – masė turėtų pasidaryti lipni, pomidorai suvirti.

Dar karštus supilkite į sterilizuotus stiklainius. Laikykite šaltai.