Kiekvieną pavasarį turguje man stogą nuneša šviežios žolės ir daržovės. Ir visada jų prisiperku daugiau nei reikia. Tai frittata yra puikus variantas sunaudoti visokius jų likučius. Ne atliekas, kaip prieš n metų pakomentavo kažkokia ponia po kažkieno postu feisbuke apie likučių panaudojimą, bet likučius. Apie food waste’inimą būtų galima daug ir ilgai šnekėt, bet čia jau atskira tema.

Man frittata tinka pusryčiams, pietums ar vakarienei. Tinka, kai tingiu gaminti, tinka, kai nenoriu išmesti vakarykščių virtų bulvių ar daržovių likučių. Tinka, kai užsiperku per daug sūrio ir jo nesuvalgau. Tinka, kai grietinėlė jau ant galiojimo ribos. Tinka, kai noriu labai valgyt. Tinka, kai… užbaikit sakinį toliau patys. Galite kepti keptuvėje, galite kepti orkaitėje. Kadangi frittata yra universali, tai tikslių kiekių recepte ir nebus. Improvizuokit.

Frittata

sviesto kepimo formai ištepti
6 kiaušiniai
apie 150 ml natūralaus jogurto, pieno ar grietinėlės
šparagų, cukinijų, mažų pomidorų
petražolių, svogūnų laiškų
kieto sūrio
druskos
šviežiai maltų pipirų

Kepimo formą ištepkite sviestu.

Kiaušinius šluotele išplakite su jogurtu, pienu ar grietinele, ir druska.

Supjaustykite daržoves. Cukinijas su šparagais aš apkepu keptuvėje, kad šiek tiek suminkštėtų. Smulkiai supjaustykite petražoles su svogūnų laiškais. Viską sudėkite į kiaušinio plakinį ir išmaišykite. Masę supilkite į kepimo formą. Apibarstykite sūriu.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-30 min.