Paskutinė iš trijų prancūziškų tešlų – smėlinė tešla (sablée prancūziškai reiškia smėlį). Ir jei į šitą tešlą įdėsit prieskonių, tai gausit be galo puikius ir labai trapius sausainius (Juos kepti reikia 160 laipsnių temp 10-15 min, arba kol gražiai paruduoja).

Šitoj tešloj dedama šiek tiek daugiau sviesto nei saldžioj trapioj tešloj. Jei neturite migdolų miltų, tai juos tiesiog pakeiskite miltais. Migdolų miltus taip pat galite pakeisti lazdyno riešutų miltais.

Smėlinė tešla

kepimo forma 24 cm
90 g kambario temperatūros sviesto (82 proc.)
1/4 a.š druskos
150 g miltų
20 g migdolų miltų
50 g cukraus pudros
40 g kiaušinio trynių (2 didelių kiaušinių tryniai)

1 diena

  1. Suberiame miltus ir druską į dubenį, sudedame gabaliukais supjaustytą kambario temperatūros sviestą. Lėčiausiu greičiu mikseriu viską suplakame viską iki byrančios smėlinės tekstūros.
  2. Suberiame migdolų miltus ir persijotą cukraus pudrą. Mikseriu vėl viską išplakame – tiesiog, kad visi produktai susimaišytų. smeline-tesla-01
  3. Supilame kiaušinio trynius. Ir plakame viską tol, kol tešla pradeda sulipinėti. Pabaigiame formuoti tešlą rankomis. Tešlą gauname minkštą, bet nelimpančią prie rankų. Padarome rutulį, šiek tiek suplojame, kad vėliau būtų lengviau kočioti. Apibarstome miltais, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą. smeline-tesla-02

2 diena

  1. Stalą pabarstome miltais. Ir toliau viską darome taip pat, kaip su saldžia trapia tešla.
  2. Į tartą įklojame kepimo popieriaus arba marlės. Užberiame svoriais (pupelėmis ar ryžiais). Kepame 160 laipsnių temperatūroje 15 min. Tuomet svorius nuimame ir baigiame kepti be svorių dar 5-15 minučių. Tešla turi būti sausa, o kraštai gražios rusvos spalvos.