Kai gavome rekomendaciją aplankyti „Sultenę“, žinojom, kad valgysim augalinį maistą, bet nesitikėjom, kad tai išsineštinio maisto vieta. Taigi atėjusios patyrėm tą „ooops“ jausmą. Tiesa, buvo du staliukai, prie kurių buvo galima padėti užpakalius, tačiau vieta – visiškai kišeninė, o prie vieno staliuko jau sėdėjo pora su kūdikiu. Ramaus pavalgymo nesitikėjome.
Kitas momentas, kad mūsų paprašė uždaryti duris, kurios buvo vienintelis oro šaltinis.. O viduje – tvankoka – jokių kondicionieriaus požymių. Spėjau visa tai tam, kad į vidų neskristų musės, nes virtuvė čia atskirta savadarbe širma.
Jei taip reiktų palaukti 5 minutes, būtų dar nieko, tačiau mes troškinomės turbūt apie 20….Kai gavom savo užsakymą, džiaugėmės galėdamos prisėsti skvere priešais. O kur dėtis blogu oru, tai klausimas.
Ėmėm po „raw“ kokteilį – aš žaliąjį (obuoliai, saulėgrąžų ūgliai, petražolės, moliūgų sėklų baltymai, datulės), kolegė – egzotinių vaisių su maistinėmis skaidulomis. Nieko ypatingo, tipiškas sveikmaistis.
Antram kolegė ėmė tradicinius šaltibarščius su bulvėm (sakė ok), ir fermentuotų burokėlių salotas su su anakardžių slėgtiniu. Burokėliai gana išraiškingo skonio, tačiau suvalgius visą porciją, jis per aktyvus – trūksta kažkokio švelnesnio balasto.
Aš ėmiau avinžirnių ir bolivinių balandų salotas su keptomis daržovėmis (moliūgais, cukinijom, paprikom), žalumynais (dviejų rūšių salotom), graikiniais riešutais, džiovintomis spanguolėmis, ir aliejaus-žolelių padažu.
Iš pažiūros man pasirodė per daug ingredientų virškinimui, tačiau skonio įvairovė nepridėjo. Padažo beveik nejutau, dominavo avinžirniai ir moliūgas. Daržovės buvo itin lengvai apdorotos, skoniu labiau priminė virtas ant garų, nei keptas, juolab, kad nebuvo šiltos. Na, toks visiškas natūralizmas – nepasakyčiau, kad skoniai derėjo, galbūt rūpintasi tik maistine verte.
Mano kokteilis ir salotos atsiėjo 6,45 EUR, kolegės paketas – 7,95 EUR. Turint galvoj visą procesą ir jo rezultatą skonio prasme, pasitenkinimas labai vidutiniškas. Galima guostis tik tuo, kad pavalgei sveikai.
Po tokių pietų prie kavos man sėkmingai sulindo net 4 itin saldžios turkiškos baklavos gabalėliai – su pistacijomis, lazdyno, graikiškais riešutais bei šokoladinė su kokosu. Ši nauja vieta, dedikuota rankų darbo baklavai ir ledams, tikrai buvo geras bonusas.
Leave a Reply