„Selfish“, sąskambyje su „Shellfish“ – labai tinkamas pavadinimas jūros gėrybių restoranui, tačiau ne itin tinkamas laikas atsidaryti remontuojamoj Vilniaus gatvėj. Jei nebūčiau stebėjusi, kas toje vietoje atsidarys po „Green coffee“, tai greičiausiai būčiau ir nepastebėjusi.
Restoranas vilioja vitrinoje išdėliotomis austrėmis, bet aš austrių nemėgstu. Net jei ir mėgčiau, tai vartoti jas dienoms pietums atrodytų perdėm pretenzinga. Gal ir nereikėtų apie tokius restoranus spręsti pagal dienos pietus, bet sėdiniuoti ten vakarais man nebeaktualu – geriau suvalgyti kokį sumuštinį ant piliakalnio.
Taigi tikrinu tai, ką galima gauti verslo pietums. Šį kartą morkų sriuba su kokosu ir šviežia duona. Pastaroji prie rytietiško skonio gal ir nereikalinga, bet išalkus lenda gerai.
Apsidžiaugiu, kad antram galima rinktis salotas su aštunkoju – juos mėgstu net labiau už midijas. Kaip ir su kuo jis bus pateiktas, nesigilinau. Ir, matyt, be reikalo. Lėkštė atrodė gan gražiai, paragavau aštunkojį – šaltas ir guminis. Tiesą sakant, ne to tikėjausi specializuotame restorane.
Nelabai patinka ir kai visi salotų priedai būna išdėlioti paviršiuje, o po apačia tiesiog krūva žalių lapų. Ir apskritai derinys nelabai – balastą ne itin apetitiškam aštunkojui sudarė ir žalios salotos, ir bulvės, ir ridikėliai, ir džiovinti pomidorai, ir kaparėliai. Dar greta rūgštus majonezinis padažas – abejočiau, ar savos gamybos.
Taigi apibendrinus, sugadinti trintą sriubą reiktų sugebėjimų, o padaryti skanias, bet ne kritiškai brangias salotas, pasirodo, reikia arba daugiau pastangų, arba kitokio požiūrio.
Aš suprantu, kad iš dienos pietų negali daug norėti, bet vis tiek nuvylė. Kaina už abu patiekalus – 8 EUR.
Gal dar reikėtų paragauti midijų – „Selfish“ jas ruošia a la mariniere, vyno-grietinėlės padaže, ispaniškai, tailandietiškai, meksikietiškai, vokiškai ir net lietuviškai, t.y. su voveraitėm, medžiotojų dešrelėm ir šparagais. Kainos – 12-15 EUR. Jei domina austrės, tai jų yra iš Airijos, Prancūzijos, Nyderlandų – viso 7 variantai.
Buvo pora, kuri pavakariams užsisakė nemažą padėklą austrių, bet sėdėjo už nugaros, tai jų reakcijų stebėti negalėjau. Gal kas ragavote ir turite nuomonę?
Leave a Reply