Apie Riekę buvau girdėjusi iš pažįstamos, kurios kulinarine nuomone pasitikiu, tačiau specialiai važiuoti iki Žvėryno neplanavau. Tačiau kai teko nuspręsti dėl vieno susitikimo lokacijos, radosi proga suderinti du reikalus. Tiesą sakant, rašyti kaip ir neketinau, bet ten papietavus neparašyti nebebuvo galima.

Dvi kartu pietavusios kolegės pasirinko iš dienos pietų meniu – daržovių sriubą ir namų gamybos makaronus su vištienos iešmeliais. Man dienos pietums taip pat siūlytos žalios salotos su grietine, granatais ir alyvuogėmis nuskambėjo keistai, taigi iš meniu pasirinkau burokėlių sultyse marinuotą lašišą su šakninių daržovių salotomis ir naminiu majonezu.

Pirmas dalykas, kuris užkliuvo, kad patiekalą iš meniu pirmoji gavau aš, po to kolegės gavo dienos patiekalus. Iš karto krito į akį, kad makaronai yra pervirti. Sunku suvokti tokį elementarų broką. Na, tarkim, multitaskinai ir failinai – virk iš naujo – čia gi ne koks omaras, kur išmesti būtų gaila. Bet „Riekei“ klientams tokį patiekalą nešti negėda. Apkaltintum klientų srautą, bet jo nebuvo, nes pietavom ne piko metu.

Atskiro opuso verta mano lašiša. Nesiginčysiu – atrodė gerai. Paragavus – nieko. Ne ta prasme, kad neblogai, tiesiog  – nieko. Galvoju, gal man vaidenasi, kad ji neturi jokio skonio – ne tai kad burokų, bet nei žuvies, nei druskos, nieko. Paragavo abi kolegės – tikrai – kosmonautų maistas. Jei vyktų akla degustacija, nesuprastum ką valgei. Na, salotos iš morkų, salierų ir žalių burokų ok, kelios miltinės lazdelės niekaip negalėjo atsverti tos lašišos.

Valgyti norėjosi, bet beskonis patiekalas lindo sunkiai. Ir tai už 8 EUR. Atsiprašau, bet nepamenu, kada dar būčiau taip išsidūrus.

Na, kad sriuba neliktų nepaminėta, tai reikia pasakyti, kad buvo elementariai naminė – nėra ko iš jos norėti – normali.

Taigi nežinau, „Riekės“ FB reitingas – 5 žvaigždutės, gal tąkart nepasisekė, bet nusivylimas toks, kad kartoti tikrai nebesinori.