Paupio 12 pirmą kartą užfiksavau, kai jis buvo įtrauktas į šių metų geriausių Lietuvos restoranų TOP-60 (TOP-30 bus paskelbtas už poros savaičių). Tačiau kiek užtruko, kol susiklostė palankios aplinkybės jį patikrinti.
Eklektiškas interjeras iš karto nuteikė gerai. Aš pritariu interjero ir baldų dizainerės Eglė Mieliauskienės nuomonei, išsakytai viename interviu, kad „minimalizmas yra lengviausias būdas padaryti taip, kad nesuklystum. Perdėta rizikos baimė yra nenoras mąstyti“, tačiau „tokie interjerai nejaudina, jie asocijuojasi su viešbučiu“.
„Paupio 12“ aplinka tikrai žadinanti. Tai idealus interjeras rafinuotam flirtui su sapioseksualu/e – negirdėjot apie tokius? – googlinkit:) Jaukiai turėtų sėdėtis palėpėje, ypač rudens ir žiemos vakarais.
Maisto ekspertai sako, kad restorane interjero perdėm sureikšminti nereikėtų, bet aš laikausi nuostatos, kad tai svarbi patyrimo dalis, ypač vakarienės metu.
Bet grįžkim prie maisto ir dargi dieninio, nes lankėmės pietų. Apsiryti nenorėjome, taigi trintos burokų sriubos su ožkos sūriu neėmėm – nors mielai jos paragaučiau. Pasitenkinome dviem antrais patiekalais – šparagų risotto (4 eur) ir menke su porais, kopūstais ir kokosų pienu (6 eur).
Su sriuba (3 EUR) jau gautųsi brangoki dienos pietūs (7-10 EUR), todėl kasdien čia nevalgyčiau – bet to, manau, ir nereikia, nes dienos pietūs realiai yra savaitės pasiūlymas. Papildomas pateisinimas yra, kad beveik tiek pat sumokėtum už gatvės maistą „open kitchen“.
Virtuvė čia klasikinė – ir tai yra gerai, nes modernus maistas, kurį didesni skeptikai vadina „papaišymu ant lėkščių“, yra įspūdžių kolekcionieriams. O normaliems žmonėms, nekamuojamiems perdėto snobizmo, norisi tiesiog gerai pavalgyti be jokių įmantrybių. Tokiam maistui pakanka, kad jis būtų šviežias, pagamintas laikantis technologijų ir subalansuoto skonio. Ir dažniausiai tai reiškia natūralų skonį, o ne perkrautą prieskoniais, kurie kartais maskuoja produktų kokybės trūkumus.
Taigi to visiškai pakaktų apibūdinti „Paupio 12” patiektą risotto ir menkę – viskas labai ok, be pretenzijų, saugu rekomenduoti bet kam.
A la carte – siauras kaip ir turi būti: trejos salotos, dar treji kiti užkandžiai, trys sriubos, du – žuvies, trys – mėsos patiekalai (garnyrus reikia rinktis atskirai), keturių rūšių picos. Įdomu būtų paragauti desertų (girdėjau gerus atsiliepimus) – čiobrelių panna cotta, morkų ir migolų pyragą su apelsinų marmeladu ir plakta grietinėle, šokolado cremeux su alyvuogių aliejum ir druskos dribsniais. Dar galima ragauti firminių ledų – pistacijų, vanilinio plombyro, mango ir raudonųjų apelsinų šerbeto.
Beje, ten yra terasa, kas yra didelis privalumas vasarą. Taigi jei norisi teisingo maisto, „Paupio 12” yra teisinga vieta. Įspūdinga ji taps tuomet, kai valgysite su apetitą žadinančiu žmogumi:)
Leave a Reply