Granola jau yra ant tiek įprastas, nuvalkiotas ir turbūt visais įmanomais kampais aprašytas receptas, kad net kažkaip nepatogu jį yra ir publikuot. Juk visi mokam ją pasidaryt. Kaip ir susiplakti kokį nors super sveiką smoothie.
Šiaip tai granolas kažkodėl darau retai. Paprastai, kuomet turiu kokių nors sėklų ir riešutų likučių. Tai šį kartą buvo taip, jog turėjau šiek tiek likusio tahini, kurį jau reikėjo suvartot. Receptas rastas thekitchn, kurį dar supaprastinau pagal savo turimus produktus.
Įvairovės dėlei galite išbandyti nesaldžią granolą, kuri tinka su salotomis, ar trintomis sriubomis, arba granolą vien iš riešutų.
Granola su tahini
400 g avižų dribsnių (kitaip tariant pakelis)
100 g saulėgrąžų
100 g moliūgų sėklų
1 a.š. malto cinamono
0/5 a.š. malto kardamono
60 ml aliejaus
60 ml tahini
60 ml klevų sirupo (arba skysto medaus)
100 g lazdyno riešutų
Avižas, saulėgrąžas, moliūgų sėklas, cinamoną ir kardamoną gerai permaišome dubenyje.
Atskirai sumaišome aliejų, tahini ir klevų sirupą. Viską užpilame ant avižų mix’o ir labai gerai šaukštu permaišome, kad viskas tolygiai pasidengtų.
Granolą supilame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, tolygiai išlyginame. Kepame 30-35 min 180 laipsnių temperatūroje. Vis pamaišome kas 10 minučių.
Lazdyno riešutus aš paprastai kepu atskirai, nes po to man norisi nuvalyti odeles nuo jų. Imu mažą kepimo formą, suberiu ten riešutus ir pakepu 20 min.
Leave a Reply