Kai šalia darbo esanti valgykla, kurioje lankeisi šimtus kartų, pabosta ir tu atmintinai žinai jos dienos pietų meniu, tai kyla natūralus noras išbandyti ką nors naujo. Klaidžiojant FB erdvėje žvilgnsis užkliuvo už Basanavičiaus g. esančios „Marina bistro“. Įdomus interjeras ir aplinka, gražios nuotraukos. Bandom.
Deja, bandymas baigėsi vos prasidėjęs, nes maisto Marinos bistro nebuvo. Atvykome į šią bistro maždaug 12.45, pagrindinis pietautojų srautas jau buvo atslūgęs. Su šiuo srautu iš pasiūlos dingo ir visi patiekalai. Nors tų patiekalų realiai nedaug ir buvo. Dienos pietums Marinos bistro visada siūlo tik du pasirinkimus – vienos rūšies dienos sriuba, o antram pateikalui žuvis arba jūros gėrybės ir kokia nors mėsa (vištiena, jautiena ar kiauliena). Dar būna kelios salotos, kurias gali pagardinti gražiuose indeliuose esančiomis įvariomis sėklomis.
Atėjus eilei užsisiakyti, mus informavo, kad nėra nei sriubos, nei mėsos. Yra nedidelis likutis salotų. Dar buvo likusi žuvis ir po visą kavinę sklindantis nemalonus jos kvapas. Tas kvapas mokyklos laikais vos pravėrus duris man pranešdavo, kad šiandien yra ketvirtadienis ir mokyklos valgykloje žuvies diena.
Mano kolegė turi rezervuotą požiūrį į mėsą ir gyvūnų žudymą maisto tikslams, todėl be didelių dvejonių užsisako žuvies pateikalą. Man belieka skelbti sveikuolišką akciją ir pasitenkinti salotų likučiais ir kompensacijos vardan gautu nemokamu kavos puodeliu. Salotos kaip salotos – morkos, saliero šaknis ir kalendros lapai. Kalendras pergyvenu normaliai, bet jos skonyje jautėsi gana stipriai, todėl teko taisyti gausiai apibarstant salotas saulėgražomis. Gavosi visai neblogai. Vakare jaučiau lengvą alkio jausmą , o rytojaus ryte svarstyklės rodė -0,5 kg, todėl sveikuoliška akcija, manau, pasiteisino.
Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad žuvies patiekalas buvo pakenčiamas ir iš principo tinkamas valgyti, tik mano galva, žuvis buvo sausoka ir joje aiškiai jautėsi dūmo prieskonis. Kodėl rūkytą žuvį reikia kepti, aš nežinau. Kainos man pasirodė gana aukštos – antro patiekalo kaina 6.5 eur (nepriklausomai nuo to, ar žuvis ar mėsa), o visas pietų kompleksas su sriuba – 7 eur. Norint būti objektyviam, čia reiktų apsilankyti dar kartą, kol meniu dar pilnas, bet žinant, kad žuvies dienos ir kvapas čia vyksta kasdien, aš nelabai tam pasiryžęs.
Tuo pasakojimą apie Marinos bistro reikia ir baigti, nes nėra čia ko pasakoti, nebent pabaigai galime atsiminti seną anekdotą: Kiškis žiemai paslėpė morkų po žeme, o šalia įkasė lentelę su užrašu – „Morkų čia nėra. Kiškis“. Po kurio laiko Kiškis atėjo pasiimti savo morkų, bet jų nerado. Tačiau rado kitą lentelę su užrašu – „Morkų čia nebuvo. Ežiukas“.
Taigi nepykite, bet išbraukiu Marinos bistro iš lankytinų vietų sąrašo ir belieka jiems palinkėti sėkmės versle, o mes greitu laiku bandysime surasti kitų įdomių ir naujų vietų dienos pietums ar šiaip pavalgyti ir pasidalinsime su jumis mūsų įžvalgomis.
Leave a Reply