Feisboj yra tokia grupė Ruošiame viską žiemai. Ir kaip visos panašios grupės 98 proc postų eina konkretus spamelis, tačiau likę 2 proc kompensuoja tai ir dėl to man niekaip neina palikt tos grupės, nors mintis buvo kilusi ne kartą.

Tai receptas yra iš ten. Pasidalino tokia Vaiva ir autorystė tikėtina yra jos, nes kiek gūglinau nelabai pavyko man rast kažko panašaus. Arba blogai gūglinau. Prieskonius galite keisti į savo mėgiamus – ėmiau za’atar’o pagrindą tik be sezamo sėklų ir žagrenio, ir pridėjau rozmarino. Slyvos yra rūgščiai sūrios. Tik aš dar nesugalvojau, kur jas naudot. Na, sūriai kokie, galbūt į kokį troškinį įmest, kur reikia rūgštelės. Dar minčių? O aliejaus tai neišpilkit – sunaudokit salotoms ar dar kur nors.

vytintos slyvos

Vytintos slyvos

apie 1 kg slyvų
1 a.š. pipirų
1 a.š. rozmarino
1 a.š. čiobrelio
1 a.š. mairūno
1 a.š. raudonėlio
1 a.š. juozažolės
1 a.š. druskos
1 a.š. aliejaus
2 skiltelės česnako, supjaustytos reikelėmis

250 ml alyvuogių aliejaus užpylimui

Slyvas perpjauname per pusę, išimame kauliuką ir puseles pjauname dar kartą per pusę. Sudedame į dubenį ir atsargiai rankomis permaišome su visais prieskoniais ir aliejumi. Slyvas išdėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepame 100 laipsnių orkaitėje apie 4-5 valandas, arba kol beveik išdžiūna.  Likus kokia valandai iki džiovinimo pabaigos suberiame ir pjaustytas česnako riekeles.

Slyvas kartu su česnaku sudedame į sterilizuotus stiklainius. Užpilame karštu aliejumi (kaitinau iki 80 laipsnių), sandariai užsukame, laikome vėsiai. Valgome po savaitės.

vytintos slyvos