Klasikinis prancūzų receptas. Man jis net genius receptų kategorijoj gali būt dėl savo paprastumo ir skonio.
Jei nekepėt česnako savo luobelėse, tai tikrai siūlau išbandyti – aštrų skonį pakeičia švelnus ir kreminis. Kai kas rašo, kad keptas česnakas orkaitėje yra visiška nirvana. Teisybės dėlei, ne nirvana, bet netoli jos.
Ir prie taip paprastai paruoštos vištienos šlaunelių visada tinka morkų salotos su česnaku. Galit pasidaryt patys, arba aš einu pirkt pas barzdotą diedą Halėj. To padažo iš aliejaus ir vermuto jokiais būdais neišpilkite, o sunaudokite kam nors – kartu su grikiais, pasta ar salotom. Jei liks česnakų, tai juos galite sutraiškyti ir sumaišyti irgi su tuo padažu.
Vištos šlaunelės ir 40 česnakų
6 vištos šlaunelių
120 ml alyvuogių aliejaus
1 a.š. druskos
šviežiai maltų pipirų
žiupsnis muskato
3 česnako galvų
1 a.š. džiovinto peletrūno
60 ml sauso vermuto
Nusausinkite šlauneles vienkartiniu rankšluosčiu. Užpilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite visus prieskonius. Šlauneles gerai ištrinkite. Sudėkite į kepimo indą, suberkite česnako skilteles (jų nulupti nereikia), supilkite likusį aliejų ir sausą vermutą.
Indą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos, arba kol šlaunelės iškepa.
Iškepus leiskite šiek tiek “pailsėti”. Paskrudinkite mėgiamos duonos, ir ant jos išspauskite česnakus.
Laima
O koks vermuto efektas? Ar baltasis vynas tiktų vietoj jo?
Belka
Vermuto efektas panašus į vyno. Tik gal švelnesnis šiek tiek. Bet jei jo neturit, tai tikrai galit keisti baltu vynu.