Žinia esu skeptiška visų miltų, cukraus ir sviesto pakaitalų atžvilgiu. Tai šitie sausainiai yra būtent apie tai. Vietoj baltų miltų – spelta, vietoj cukraus – medus, vietoj sviesto – kokosų aliejus. Ir dar pagal receptą buvo įdėtas supermaistas – kalbininkams žinomas kaip ispaninis šalavijas, o mums – čija sėklos, kurias keičiau kanapėmis. Ar viską pakeitus sausainiai patampa sveikesni, aš tikrai nežinau, ir žiūriu į tai gan rezervuotai. Bet nu tarkim. Man svarbiausia, kad jie skanūs ir greitai pagaminami.
Adaptuota iš Donna Hay žurnalo.
Sausainiai su kanapėmis
160 g žemės riešutų sviesto (arba bandyti galite ir su kitokiu)
90 g medaus
50 g kokosų aliejaus
140 g speltos miltų
1 a.š kepimo miltelių
3 v.š. kanapių sėklų (arba čijos sėklų)
Kartu sumaišykite riešutų sviestą, medų ir kokosų aliejų. Jei medus ar kokosų aliejus yra kieti, viską lengvai pašildykite.
Miltus gerai permaišykite su kepimo milteliais. Suberkite į riešutų sviesto masę kartu su kanapių sėklomis. Viską gerai išmaišykite.
Rankomis formuokite rutuliukus, juos lengvai paspauskite, kad pasidarytų šiek tiek plokšti. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių, arba kol iškepa. Sausainius išdėkite ant grotelių, kad atvėstų.
Leave a Reply