Ravioliai su vištienos įdaru

Prieš kelias savaites gavau pasiūlymą sudalyvauti RIMI konkurse – pagaminti šeimos pietus. Jų produktai – mūsų receptas. Ir į namus gavau visą dėžę RIMI produktų. Kelias dienas besiblaškant tarp įvairių receptų, apsistojau ties itališku variantu. Man atrodo, kad naminės pastos ar raviolių gaminimas yra labai šeimyniškas reikalas, kuomet pasireikšti įvairiais gaminimo etapais gali visi šeimos nariai – kas tešlą minko, kas ją kočioja, kas raito įvairių formų raviolius, o kas gamina padažą.

O kad ravioliai nebūtų visiškai eiliniai ir nuobodūs, pagalvojau, kad visai smagus būtų juos paspalvinti. Vietoj burokėlių taip pat galite naudoti pomidorų pastą, trintus špinatus ar sepijų rašalą. Su pastaruoju gausit tikrai įspūdingai atrodančią tešlą. O įdarai irgi gali būti įvairiausi – su varške, su varške ir špinatais, su moliūgu, su malta jautiena, su lašiša etc. Geriausia, ką esu skaičiusi apie pastos ir raviolių gaminimą paskutiniu metu. Nepatingėkit perskaityt, nes tikrai verta.

ravioliai burokeliai

2 porcijos
Tešla:
140 g RIMI miltų + dar pagal poreikį
2 tryniai
1 kiaušinis RIMI
2 v.š. smulkiai tarkuoto virto burokėlio
0,5 a. š. druskos

Įdaras:
200 g RIMI vištienos vidinės filė
20 g sutarkuoto parmezano Selection by RIMI
3 v.š. riebios grietinėlės
Žiupsnis druskos

Padažas:
50 g RIMI sviesto
šalavijo lapelių

Iš miltų padarykite „šulinį“. Į vidurį sudėkite trynius, kiaušinį, burokėlį ir druską. Su šakute suplakite kiaušinius su burokėliais ir pamažu nuo vidurio link kraštų pradėkite įmaišyti miltus. Kuomet miltai bus pilnai susimaišę, pradėkite tešlą minkyti rankomis. Jei tešla limpa prie rankų, pridėkite dar miltų (o jų tikrai dar reikės). Minkykite iki tešla pasidarys glotni ir elastinga.

Iš tešlos suformuokite rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir palikite pusvalandžiui pailsėti.
ravioliai burokeliai
Per tą laiką pasidarykite įdarą – visus įdaro ingredientus sudėkite į kombainą ir sumalkite. Sudėkite į konditerinį maišelį. Man taip daug patogiau nei įdarą dėlioti šaukštu. Bet jeigu jo neturit, tai, aišku, kad tinka ir arbatinis šaukštelis.

Po pusvalandžio tešlą padalinkite į dvi dalis. Ir čia yra du variantai – sunkesnis ir lengvesnis. Sunkesnis yra iškočioti kočėlu tešlą kuo ploniau. Arba pasinaudoti makaronų gaminimo mašinėle ir perleisti tešlą per ją.

Paruoštą įdarą išspauskite ant tešlos (arba išdėliokite arbatiniu šaukšteliu), tuomet uždenkite kitu tešlos lakštu. Atsargiai užspauskite šonus ir stenkitės nepalikti oro. Galite naudoti apvalią formą arba supjaustyti kvadratais konditeriniu ratuku ar tiesiog peiliu.

Ravioliai verda apie 4-5 minutes.

Padažas yra klasikinis, labai paprastas ir man geriausiai tinkantis prie absoliučiai visų naminių raviolių. Įkaitinkite mažą keptuvę ar puodelį, ištirpinkite sviestą, įmeskite šalavijo lapelius ir kaitinkite iki užuosite malonų riešutų kvapą, o sviestas bus tamsiai rudos spalvos. Nukelkite nuo ugnies, perkoškite ir patiekite prie raviolių.

ravioliai burokeliai

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Gail

    Nagi, nagi, ir man smalsu patapo dėl spalvų ;)
    Kiek jos natūralios? ar neprisidėjo prie to koks fotošopas?

  2. O gražumėli tu mano! Kokios įspūdingos nuotraukos! Ta raudona spalva tai kažkas tokio!
    Manau, kad tokį receptą mielai gamintų visa šeima!

  3. Spalva tokia įspūdinga!

Leave a Reply