Rabarbarų pyragas

Nepaisant to, kad už lango vis dar periodiškai iškrenta snaigės, rabarbarų sezonas prasidėjo. Braškių irgi. Tiesa, braškės iš Graikijos ir Ispanijos. Iš Graikijos kažkodėl visu euru brangesnės ir gražesnės. Na, nusipirkau aš jų, labai jau norėjau rabarbarų ir braškių kompoto su jogurtu. Dar eksperimento vardan supyliau anyžinės likučius – “Skonio žinynas” rašo, kad tiek su rabarbarais, tiek su braškėmis gerai tinka ir anyžius. Tikrai labai nieko variantas.

Vėliau, aišku, virsiu rabarbarų džemą su rozmarinu, kuris jau kaip ir must yra kiekvienais metais. O dar vėliau – virsiu čatnį su karamelizuotais raudonaisiais svogūnais.

O dabar pradžiai kepinys su rabarbarais. Šiek tiek adaptuotas Mery Berry obuolių pyragas. Baltąjį cukrų galite maišyti per pusę su ruduoju cukrumi.

Rabarbarų pyragas

kepimo forma 20 cm

225 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
225 g cukraus
2 kiaušiniai
1 a.š. vanilės pupelių pastos
150 g ištirpinto sviesto
350 g nuluptų, supjaustytų gabaliukais rabarbarų

2 v.š. abrikosų uogienės paviršiui aptepti
1 v.š. vandens

Miltus, kepimo miltelius ir cukrų gerai permaišykite dubenyje. Įmuškite kiaušinius, sudėkite vanilės pastą ir supilkite lydytą sviestą. Mikseriu viską gerai išplakite. Plakite apie minutę. Suberkite rabarbarus, viską permaišykite.

Sviestu ištepkite 20 cm kepimo formą. Supilkite tešlą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 min. Įkišus medinį pagaliuką, jis turi būti sausas. Jei dar žalia – kepkite dar šiek tiek.

2 v.š. abrikosų uogienės sudėkite į mažą puodelį, įpilkite 1 v.š. vandens. Viską išmaišykite ir užvirinkite. Šiek tiek pavirkite, kol pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies, leiskite pravėsti. Konditeriniu teptuku aptepkite pyrago paviršių. Arba pyragą galite tiesiog apibarstyti cukraus pudra. Arba galite visai nieko nedaryti.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. kriste

    Labas, Strelka Belka,

    lauksiu dzemo ir catnio receptu! Dievinu rabarbarus:)

Leave a Reply