Marinuoti kiaušiniai sojos padaže

Vienas geresnių receptų, ką galima padaryt su kiaušiniais. Pakankamai universalus, galit naudot visur kur tik sugalvosit – į salotas, prie kokių nors azijietiškų patiekalų, pusryčiams ar vakare, kuomet grįžti vėlai, bet jau valgyt yra kaip ir per vėlu, tačiau vis tiek norisi kažko, tai galima įvaldyt vieną kiaušą, tiesiog lengvai apibarsčius druska ir pipirais, ką aš sėkmingai ir darau grįžus apie 22 val. namo.

Sandariai uždaryti laikosi iki mėnesio, bet dingsta gerokai greičiau. Jei sugalvosit juo palaikyt per naktį tame marinate, nes “nu o kas čia gali atsitikt jiems” – tai tikrai nepatariu, nes pasidaro gerokai per sūrūs. Na, kai sako been there, done that. Ir labiausiai man juose patinka poskystis trynis. Geriausia dalis kiaušinio, ar ne?

Marinuoti kiaušiniai sojos padaže

marinatui
6 v.š. šilto vandens
1 v.š. cukraus
2 v.š. šerio acto (arba tiktų ir ryžių actas)
180 ml sojos

6 dideli kiaušiniai

Visus marinato ingredientus gerai išmaišykite.

Užvirkite vandenį, atsargiai įleiskite kiaušinius ir virkite 7 minutes. Tuomet kiaušinius sudėkite į šaltą vandenį, geriausiai su ledukais, kad sustabdytumėte virimą, bet į šitą tricksą aš žiūriu pro pirštus, tai tiesiog atšaldau šaltam vandenyje.

Kuomet kiaušiniai atvėsta, juos nulupkite ir sudėkite į marinatą. Laikykite nuo 2 iki 6 val. Kuo ilgiau laikysit, tuo labiau jie bus sūresni. Ir kiaušiniai turi būti panirę marinate – paspauskite mažesne lėkšte juos.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Raimis

    Gal jūsų sojos padažas buvo labai sūrus? Aš tai jį kartais skiedžiu su vandeniu per pusę ir kiaušinius laikau marinate. O į marinatą būtinai dedu svogūno ir česnako bei raudonų pipiriukų. Dar labai gerai žuvies padažo keli lašai. Patį marinatą užverdu, po ataušinimo visokius svogūnus geriau išimt. :) Mėgstu.

Leave a Reply