Orkaitėj kepti pastarnokai yra vienas universalesnių receptų, kuris tinka prie daug ko. Tinka ir prie keptos menkės paprastuoju būdu, ir prie lašišos žemoj temperatūroj, ir ypač tinka prie keptos vištos. Iš tiesų prieskonių miksas yra skirtas vištai ištrinti. Kažkada nužiūrėjau iš Ottolenghi, bet laikas parodė, kad tinka ir šakninėms daržovėms. Tai jei šalia kepsit vištą, trinkit tais pačiais prieskoniais. Gausit puikų rezultatą.

Kepti pastarnokai

400 g pastarnokų
400 g morkų
4 v. š. alyvuogių aliejaus
1 a. š. malto imbiero
1 a. š. cinamono
4 v. š. citrinos sulčių
1/2 a.š. druskos (arba pagal skonį)
3 v.š. medaus
keletas šakelių šviežių čiobrelių
3 sutraiškytos česnako skiltelės
100 g lazdyno riešutų

Nuskutame pastarnokus su morkomis. 5 minutėms sumetame į verdantį vandenį, nukošiame. Daržovių nebūtina apvirti, bet man taip skaniau. Galite ir tiesiai kepti orkaitėje.

Visus ingredientus, išskyrus riešutus, sumaišome. Gauta mase užpilame pastarnokus ir morkas, permaišome viską, kad tolygiai pasidengtų. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min, arba kol iškepa.

Lazdyno riešutus pakepiname sausai keptuvėje, atvėsiname, nulupame odelę ir užberiame ant iškeptų daržovių.