Keptas moliūgas jau kaip ir kiek pabodęs reikalas, bet nu Strelka sako, kad tokių receptų visada gerai turėt po ranka. Ir kaip tik gavau naują Ottolenghi knygą “Simple”, kuri pasirodė besanti gerokai per simple. Aptarėm tą klausimą mesendžeryje su kita Yotame’o gerbėja ir pasirodo, kad ne mane vieną toks įspūdis kamuoja. Aš kažkada esu lyg bambėjusi, kad jis turi tų ingredientų per daug, bet dabar panašu, kad kai sumažini ingredientus, tai gauni gan eilinius receptus ir prarandi savo išskirtinumą. Ir dar manęs neapleidžia kartojimosi jausmas. Tas pats yra nutikę ir su Nigel Slater. Kita vertus, nieko nuostabaus – knygas abu leidžia beveik kasmet, kartą per savaitę rašo guardians. Tai nori nenori pradedi kartotis ir deja šiek tiek išsisemti.
Keptas moliūgas su lęšiais
su lengvais pakeitimais iš Ottolenghi “Simple”
1 vidutinio dydžio moliūgas, supjaustyta riekelėmis, bet nenuluptas
2 svogūnai, stambiai supjaustyti
3 v.š. alyvuogių aliejaus
džiovintų šalavijo lapelių (arba šviežių)
100 g lęšių
1 citrina, reikės tarkuotos žievelės ir 2 v.š. sulčių
1 česnako skiltelė, sutraiškyta.
šviežių petražolių ir mėtų lapų, stambiai sukapotų
100 g minkšto mėlyno pelėsinio sūrio
druskos ir pipirų
Dideliame dubenyje moliūgo riekes ir svogūnus gerai sumaišome su 2 v.š. aliejaus, šalavijo lapais, 3/4 a.š druskos, pipirų. Išdėliojame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepame 25-30 min 220 laipsnių temperatūroje iki iškepa. Ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti 10 min.
Kol kepa moliūgai išverdame lęšius, nukošiame. Sumaišome su likusiais ingredientais (išskyrus sūrį), 1 v.š. alyvuogių aliejaus ir 1/4 a.š. druskos.
Toliau sumaišome moliūgus su lęšiais. Užbarstome gabaliukais pjaustytų sūriu.
Leave a Reply