Duonos gira su žolelėmis

Su sąlyga, kad darėm giros testą, priešingu atveju nebūčiau sugalvojus jos gamintis, tai va prašau ir naminė duonos gira, kuri man pasirodė skanesnė nei pirktinė. Ne tai, kad aš čia visada būčiau už visokius DIY, bet tiesiog gomurį tai geriau nuteikia, o ir permetus akimis kai kurių girų sudėtį, belieka tik akis pavartyt ir eit gamintis pačiai.

Internete receptai visi daugiau mažiau vienodi. Kai kas mačiau deda mėtas, bet man patiko iš “Natūralus rauginimas” mintis su džiovintom žolelėm. Šiemet apskritai mane nepaaiškinamai traukia prie visokių žolių, bet apie tai gal kokį kitą kartą.

Duonos gira

500 g sudžiūvusios juodos duonos
5 litrai vandens
400-500 g cukraus
sauja džiovintų žolių (liepų žiedų, raudonųjų dobilų ir pan)
Razinų

Duoną su žolelėmis užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame per naktį. Masę nukošiame, išmaišome cukrų. Paliekame rūgti šiltoje vietoje, t.y. kol pradės burbuliuoti. Tai gali nutikti po 2-5 dienų – vis paragaukite. Kai jau jūsų skoniui užtenka rūgšties, supilstykite girą į sandarius butelius, įmeskite po kelias razinas ir laikykite šaldytuve.

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Skanu, nors man gavosi panašiau į kombučą, negu į girą :)

Leave a Reply