Įrašas ne kiek apie čirvinius blynus, bet kiek daugiau apie plaktą sviestą, kuris su žiupsniu druskos yra absoliučiai nerealus dalykas. Tinka prie blynų, vaflių, brioche, košių ir įvairiausių šviežių, šiltų bandelių bei duonelių. Gaminamas labai paprastai – padaromas beurre noisette, t.y. rudasis sviestas, tada šiek tiek atvėsinama ir išplakama mikseriu. Taip paprastai bet kokiam kasdieniam patiekalui galite suteikti šiek tiek kitokį skonį.

Jei namie neturite klevų sirupo, tai labai nesukit dėl to galvos. Sviestas jau savaime yra geras, o klevų sirupas jam tik suteikia papildomo skonio. Na, dar reikia pripažint, kad blynai ar vafliai vis tik paprastai yra daromi iš akies. Todėl mano pateiktas receptas yra tik orientacinis. Kažkodėl man atrodo, kad didžioji dalis turite savo laiko patikrintus čirvinių blynų receptus.

Plaktas sviestas su klevų sirupu:
100 g sviesto
50 g klevų sirupo
žiupsnelis druskos

Pirmiausia pasidarykite rudojo sviesto: sviestą ištirpinkite ant vidutinės ugnies, kaitinkite apie 10 minučių, kol jis pasidaro gražios gintaro spalvos ir pradeda skleisti malonų riešutų aromatą.  Dėl aiškumo galite pasižiūrėti šitą video.

Supilkite klevų sirupą ir nuolatos maišydami kaitinkite iki pajusite, kad masė pradeda šiek tiek tirštėti. Nukelkite nuo ugnies. Supilkite į indą ar dubenį aukštais kraštais (priešingu atveju plakant gali labai taškytis). Leiskite atvėsti 20-30 minučių šaldytuve.

Įberkite žiupsnį druskos, plakite mikseriu iki masė visiškai išsiplaka ir tampa puri. Išplaktą sviestą sukrėskite į stiklainį ir laikykite šaldytuve iki prireiks.

Pastaba. Klevų sirupas gali būti nusėdęs ant dugno ir tapti toks pokietis, kas gali sukelti minčių, kad jis neišsiplaks. Bet intensyviai plakant jis galiausiai susiplaka į vientisą masę.

Čirviniai blynai:
40 g lydyto sviesto
180 ml kefyro ar pasukų
4-5 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
2 kiaušiniai
120 g miltų + pagal poreikį

Lydytą sviestą išplakite su kefyru, cukrumi ir kiaušiniais. Suberkite miltus. Jei reikia, įberkite daugiau. Turėtumėte gauti kefyro tirštumo tešlą.

Tešlą palikite brinkti apie 30 min. Po 30 minučių į gerai įkaitintą čirvinių blynų keptuvę pilkite po samtelį tešlos ir kepkite, kol gražiai apskrunda.

Iš tokio kiekio man išeina 6 blynai.