Inspiruota mūsų kebabų testo, pagalvojau, kad aš irgi galiu jų pasigamint, o ypač kai dar visai šviežiai skaičiau “Zahav“, kur tų receptų yra pakankamai. Tai paėmiau bulgariškus kebabus (aha, knyga apie Artimųjų Rytų virtuvę, bet šefo bobutė buvo bulgarė) dėl vienos paprastos priežasties – juose buvo įdėta sodos, kuri priduoda mėsai lengvumo ir dar jie labai lengvai pasipučia, kas man buvo visiškai netikėtas atradimas.
Prie kebabų itin tinka raudonieji svogūnai su sumac’u (žagreniu). Kuriems reikės tarkim 2 svogūnų, supjaustytų plonomis riekelėmis. Svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 10 min., tuomet vandenį nupilkite, gerai nusausinkite, įpilkite alyvuogių aliejaus, 1 v. š. sumac’o, druskos, citrinos sulčių pagal skonį ir viską išmaišykite. Geriausiai palikti per naktį, bet gali užtekti ir geros valandos. Prieš tiekiant dar įmaišykite kapotų petražolių. O daugiau jau mėgiamos daržovės, lavašas arba pita.
Bulgariškas kebabai
1 kg maltos jautienos (arba per pusę jautienos su aviena)
1 vidutinis tarkuotas svogūnas
Nedidelis pundelis smulkintų petražolių (žiūrėkit pagal savo norus greičiau)
1 v.š. malto kumino
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
1 a.š. aštrios rūkytos paprikos
žiupsnelis sodos
Visus produktus sudedame į dubenį ir gerai rankomis išmaišome. Formuojame apie 5 cm skersmens kukulius. Užmauname ant medinių iešmelių ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.
Įjungiame grilio funkciją, t.y, 250 laipsnių, iešmelius su mėsos kukuliais dedame ant grotelių ir kepame apie 10 min., arba kol iškepa.
Saule
Sakykite, ar dėti reikia į įkaitintą orkaitę?
Belka
Taip.
Rita
Labai vykęs patiekalas. Jau kelis kartus taip kepiau. Ir marinuoti svogūnai labai patiko. Ačiū!
Belka
Ačiū Jums, kad dalinatės :)