Bulgariški kebabai

Inspiruota mūsų kebabų testo, pagalvojau, kad aš irgi galiu jų pasigamint, o ypač kai dar visai šviežiai skaičiau “Zahav“, kur tų receptų yra pakankamai. Tai paėmiau bulgariškus kebabus (aha, knyga apie Artimųjų Rytų virtuvę, bet šefo bobutė buvo bulgarė) dėl vienos paprastos priežasties – juose buvo įdėta sodos, kuri priduoda mėsai lengvumo ir dar jie labai lengvai pasipučia, kas man buvo visiškai netikėtas atradimas.

Prie kebabų itin tinka raudonieji svogūnai su sumac’u (žagreniu). Kuriems reikės tarkim 2 svogūnų, supjaustytų plonomis riekelėmis. Svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 10 min., tuomet vandenį nupilkite, gerai nusausinkite, įpilkite alyvuogių aliejaus, 1 v. š. sumac’o, druskos, citrinos sulčių pagal skonį ir viską išmaišykite. Geriausiai palikti per naktį, bet gali užtekti ir geros valandos. Prieš tiekiant dar įmaišykite kapotų petražolių. O daugiau jau mėgiamos daržovės, lavašas arba pita.

Bulgariškas kebabai

1 kg maltos jautienos (arba per pusę jautienos su aviena)
1 vidutinis tarkuotas svogūnas
Nedidelis pundelis smulkintų petražolių (žiūrėkit pagal savo norus greičiau)
1 v.š. malto kumino
1 a.š. maltų juodųjų pipirų
1 a.š. druskos
1 a.š. cukraus
1 a.š. aštrios rūkytos paprikos
žiupsnelis sodos

Visus produktus sudedame į dubenį ir gerai rankomis išmaišome. Formuojame apie 5 cm skersmens kukulius. Užmauname ant medinių iešmelių ir dedame į šaldytuvą 1 valandai.

Įjungiame grilio funkciją, t.y, 250 laipsnių, iešmelius su mėsos kukuliais dedame ant grotelių ir kepame apie 10 min., arba kol iškepa.

← Previous post

Next post →

4 Comments

  1. Saule

    Sakykite, ar dėti reikia į įkaitintą orkaitę?

  2. Rita

    Labai vykęs patiekalas. Jau kelis kartus taip kepiau. Ir marinuoti svogūnai labai patiko. Ačiū!

Leave a Reply