Tikiu, kad ne aš viena tokia – karpio neperku ir net neatsimenu, kada paskutinį kartą apskritai jį valgiau iki šios vasaros. Ir kaip netikėta – karpis man yra geriausias šių metų atradimas so far. Taigi, pirma, paragaukit šalto rūkymo karpio. Tai yra kažkas tokio! Antra, nusipirkit šviežio karpio, pasidarykit filė, ją pamarinuokit, ir užmeskit ant grotelių.
Taip pat šalia pasikepkite ir mėgiamų daržovių. Prie bet kokių keptų daržovių man visada pasiteisina alyvuogių aliejus sumaišytas su balzamiku, čiobreliais, traiškytu česnaku, smulkiai kapotu čili, druska ir šiek tiek cukraus. Proporcijos iš akies ir pagal skonį. Arba tiesiog pomidorai su alyvuogių aliejumi ir šviežiu baziliku.
Pabaigoj ant grotelių uždėkite bulkos iki gražiai apskrus iš abiejų pusių, jei, aišku, dar balti miltai neišbraukti iš valgiaraščio apskritai.
Dabar karpį įtrauksit dažniau į savo pirkinių krepšelį. Bent jau aš – tikrai!
Ant grotelių keptas karpis
Reikės:
1 karpio
2-3 česnako skiltelės
šviežių krapų
4 v.š. aliejaus
druskos
Iš karpio išpjaunam filė. Žuvį nuplauname, nusausiname vienkartiniu rankšluosčiu.
Česnakus supjaustome riekelėmis, supjaustome krapus. Viską sudedame į dubenį, užpilame aliejumi ir apibarstome druską. Viską išmaišome. Marinatu ištriname žuvį ir paliekame marinuotis porai valandų.
Žuvį dedame ant grotelių ir kepame, kol iškeps ir gražiai apskrus.
Leave a Reply