Aguonų keksas

Šventės baigėsi, bet keksas, gamintas prieš šventes, niekur nedingo. Nespėjau jo paleist į eterį, nes gi svarbiau buvo susidėt lagaminą į atostogas.

Man patinka aguonų įdarai bandelėse, bet tas populiarusis aguonų pyragas, pabuvojęs vos ne kas antrame tinklaraštyje, tai jau ne, ne ir dar kartą ne. Kepiau jį prieš trejus metus šventėms. Diedui (šiandien jau ex) jis patiko, bet beveik pusę jo išmečiau ir daugiau jau never again. Nu, rimtai… Pasakykit, kodėl jis jums yra skanus? Be cukraus ir likusių aguonų tarpdančiuose ten nieko nėra. Na, bet kaip sakoma – dėl skonio nesiginčijama.

O aguonos, jei jų tik nėra per daug, yra tikrai gerai. Receptas iš mano mėgiamo tinklaraščio, kurį ir jums rekomenduoju. Kitą kartą šito keksų viršų imčiau iš Nigel Slater. Ir spėju, kad kekso sulaistymas jį padarytų ne tokį sprangų. Bet šį sykį nieko niekur neišmečiau. Viską suvalgiau ir dar su Strelka pasidalinau.

Čia paskutinis receptas iš interneto. Toks mano pažadas 2016 metais. Galvoj jų turiu ir daugiau. Tik dar kol kas tiksliai nesusidėliojau, bet įkvėpimo šaltinis buvo iš food52 puslapio. Pasižiūrėkit, gal jus tai įkvėps.

aguonu keksas

Aguonų keksui reikės:

175 g sviesto
170 g cukraus
4 kiaušiniai
100 g maltų aguonų
200 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių

Glazūrai
150 g cukraus pudros
1 v. š. limoncello (aš panaudojau brendį)
1 v. š. verdančio vandens

  1. Produktai turi būti kambario temperatūros.
  2. Sviestą su cukrumi išsukite iki vientisos balkšvos masės.  Po vieną įmuškite kiaušinius.
  3. Suberkite aguonas. Gerai išmaišykite.
  4. Atskirame dubenyje miltus permaišykite kartu su kepimo milteliais. Maišydami tešlą palaipsniui juos suberkite.
  5. Supilkite tešlą į sviestu išteptą kepimo skardą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 45-50 minučių. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar iškepęs – ant jo neturi būti likę tešlos.
  6. Ištraukite iš orkaitės ir palikite pravėsti 10 min, tuomet išimkite iš kepimo skardos. Ant grotelių leiskite galutinai keksui atvesti.
  7. Paruoškite glazūrą – į cukraus pudrą supilkite limoncello ir verdantį vandenį. Jei pašildysite glazūrą, ji bus tolygesnė. Aptepkite keksą. Pjaustykite, kuomet glazūra yra visiškai atvėsusi.

Skanaus!

← Previous post

Next post →

5 Comments

  1. Strelka

    TAS POPULIARUSIS aguonų pyragas skanus, nes drėgnas. Cukraus gi biskvite be problemų galima (ir reikia!) sumažint:)

  2. Inesa

    Nusprendėt iš interneto receptų nebandyti? Kodėl? (ar čia nauja mada prasideda :DD?)

    • Belka

      Bandyt tai, aišku, bandysiu. Tiesiog čia nebepostinsiu :) Reik turimas knygas išnaudot :)

Leave a Reply