Gaspar’s

Auksu spindintys stalo įrankiai neabejotinai yra „Gaspar‘s“ restorano firminis ženklas – dauguma apsilankiusių savo instagramuose ir feisbukuose dalinasi būtent jų nuotraukom.

Gal ir paviršutiniška atsiliepimą apie restoraną pradėti nuo šaukštų, bet jie puikiai atspindi reikalą, nes asocijuojasi su turtinga indiškų prieskonių palete, naudojama šioje virtuvėje, kitais aspektais absoliučiai atitinkančioje šiandieninius skandinaviškus kulinarinius standartus.

Gaspar's restoranas

Juos galima įžvelgti ir specialiai šiam restoranui „Owls in bowls“ sukurtose lėkštėse bei interjere. Nors pastaruoju metu jau gerokai įkyrėjo tie vienodi minimalistiniai balti ir pilki interjerai, tačiau buvo pavyzdžių, kur interjeras ir stalo indai bereikalingai bandė „perrėkti“ rafinuotą lėkščių turinį.

Gaspar‘s šiuo aspektu puikiai subalansuotas – santūri kokybė, kalbanti už save, ir cinkelis, kurio nėra kitur.

Savo pirmo apsilankymo metu dienos pietums valgėme trintą salierų sriubą su obuolių kubeliais ir indiškuose prieskoniuose marinuotą lašišą su žiedinių kopūstų piurė ir traškiu skrebučiu. Taip pat į paketą įėjo ir šviežios sultys – šįkart morkų-obuolių.

Gaspar's restoranas

Sriuba gal galėjo būti kiek tirštesnė, tačiau rūgštelės ir saldumo balansas idealus. Antras patiekalas mano gomuriui pasirodė kiek sūrokas, bet tai tikriausiai dėl įpročio namuose naudoti minimaliai druskos – kitiems turbūt neužkliūtų. Kitą kartą būtinai reikės paragauti ir deserto, nes šefas Gaspar Fernandes turi būtent konditerijos specializacijos „Cordon Bleu“ diplomą, taigi ši meniu dalis turi mažai šansų nuvilti.

Apibendrinus, dienos pietų pateikimas – be priekaištų. Reprezentaciniams pietums – idealu. Tiesą sakant, tai gerokai daugiau, nei tikėtumeis už 6,5 EUR.

Vietų šiame restorane nedaug – penki 2-4 žmonėms skirti staliukai ir vienas didesnis 6-8 žmonių kompanijai. Kol kas pietų metu rezervuotis nereikėjo, tačiau, įvertinus kainos-kokybės santykį, greitai į šią vietą be rezervacijos turėtų būti sunku patekti.

Daugiau apie šefo asmenybę, restoraną ir virtuvės filosofiją galite paskaityti šiame interviu.

Adresas: Gaspar’s restoranas, Pylimo g. 23-3, Vilnius.

Save

← Previous post

Next post →

1 Comment

  1. Laima

    O aš galvojau, kad permoku restorane 4,20 už salotas… Gera gal dieta – kas antrą dieną tik pietauti

Leave a Reply