Na, tai ta proga, kad per Masterchef Australia vyksta/vyko Ottolenghi savaitė, dar vienas receptas iš jo “Jerusalem“. Ir dar yr ką švęst – ibėjui už gerą kainą įkirtau jo “Nopi“.
Receptą kiek adapdavau – fetos neturėjau, o Halėj neplanuotai nusipirkau gražių plekšnių. Taip pat perlines kruopas keičiau neskaldytom speltų kruopom. Daugiau nelabai yra ką rašyt. Plekšnės iškeptos paprastuoju būdu – pašlakstytos aliejumi, druska ir pipirais. Toliau orkaitė 180 laipsnių ir 30 minučių kepimo. Su žuvim kaip visada – kuo paprasčiau, tuo geriau, ar ne? Tiesa, salotos buvo geros. Geros ant tiek, kad J. likučius užbaigė per pusryčius.
Petražolių salotos
Padažui
4 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. za’atar
1/2 a.š. maltų kalendros sėklų
1/4 a.š. malto kumino
2 sutraiškytos česnako skiltelės
1/2 a.š. kvapiųjų pipirų
2 v.š. citrinos sulčių
salotoms
80 g petražolių
40 g svogūnų laiškų
1 raudona paprika
40 g virtų neskaldytų speltos kruopų (arba perlinių kruopų)
40 g anakardžių riešutų, kepintų ir stambiai sukapotų
Sumaišome visus padažo ingredientus ir atidedame į šalį.
Petražoles, svogūnų laiškus smulkiai sukapojame. Papriką supjaustome kubeliais. Dubenyje sumaišome su virtomis speltos kruopomis ir anakardžių riešutais. Užpilame padažu ir gerai viską permaišome. Jei reikia, įberkite druskos. Paliekame apie 10-20 min susigulėti skoniams.
Leave a Reply