Karamelizuotų česnakų tarta

Adaptuota iš Otollenghi “Plenty”, kepta jau ne kartą ir patikrinta laiko, skani šilta, skani šalta, tinka namie, tinka gamtoj, gerai su žaliai lapais, gerai ir be jų, tinka kaip pietūs, vakarienė ar tiesiog užkandis.

Karamelizuotų česnakų tarta

kepimo forma 24 cm
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
3 česnako galvos
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. balzamiko
120 ml vandens
¾ v.š cukraus
1/4 a.š. druskos
1 a.š. smulkiai kapoto rozmarino
1 a.š. smulkiai sukapoto šviežio čiobrelio
2 kiaušiniai
120 g minkšto tepamo ožkos pieno sūrio
120 g tarkuoto kieto sūrio
100 ml grietinėlės (32 proc)
100 ml graikiško jogurto

Lengvai iškočiokite tešlą iki kepimo formos dydžio. Tešlą įdėkite į kepimo formą ir subadykite šakute. Ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus ir užberkite pupelėmis. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tuomet nuimkite pupeles ir popierių. Ir dar kepkite apie 20 min.

Kol kepa tarta, pasiruošikite česnakus – sudėkite juos į mažą puodelį, užpilkite vandeniu, užvirkite, virkite 3 minutes. Vandenį nukoškite ir česnakams leiskite nudžiūti.

Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite česnakus, kepkite juos ant didelės ugnies apie 2 minutes. Sumažinkite ugnį, supilkite balzamiką ir vandenį, kaitinkite apie 5 minutes. Suberkite cukrų, druską, sukapotus rozmariną ir čiobrelį. Kaitinkite viską iki skystis beveik visas išgaruos, o česnakai pasidengs sirupu. Palikite atvėsti.

Į dubenį įmuškite kiaušinius, lengvai šluotele suplakite, sudėkite ožkos pieno sūrį, suberkite tarkuotą kietą sūrį ir išmaišykite viską. Supilkite grietinelę ir graikišką jogurtą. Sumaišykite viską iki vientisos masės.

Į iškepusią tartą supilkite gautą masę, ant viršaus tolygiai užberkite karamelizuotus česnakus. Viską šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių – tarta turi būti gražiai apskrudusi.

← Previous post

Next post →

2 Comments

  1. Poniai

    Oooo. :) O kokioje formoje geriau kepti būtų? Kokio dydžio?

Leave a Reply