Kadangi tai easy kategorijos receptas, tai nėra labai ką apie jį rašyt. Jį reik gamint ir valgyt. Receptas paimtas iš Kitchen Diaries II. Knygą vėl prisiminiau, nes nusprendžiau pagaliau išmokt susidaryti savaitės meniu ir apsipirkti tik kartą per savaitę, taip nuimant nuo savęs spaudimą galvoj – o ką aš šiandien valgysiu? Dabar apie tai galvoju tik kartą per savaitę, kuomet sudarinėju meniu. Ir, aišku, dar sutaupau laiko, kurį anksčiau praleisdavau parduotuvėj bevaikščiodama ir stovėdama eilėse. Dabar maistas atvažiuoja pats iki durų. Aišku, ėjimo į turgų malonumo aš neatsisakiau, bet vėl gi su sąrašu rankose, nes dabar tiksliai žinau, ko man reikia.
Darbo dienom aš neturiu noro ilgai leisti virtuvėje, tai Slater’is dėl savo paprastumo tam puikiai tinka. Be to, pagaliau reikia gi išbandyti tas visas knygas, kurias turiu namie.
Reikės:
1 kg vištos sparnelių
Marinatas:
2 v. š. šviežių čiobrelių (džiovinti irgi tinka)
2 česnako skiltelės
4 v. š. medaus
Čili pagal skonį
pusės citrinos sulčių
1 v. š. alyvuogių aliejaus
Vištos sparnelius sukapojame į tris dalis. Sparnų galiukų nenaudojam, tai juos metam lauk arba užsišaldom sultiniui. O visą kitą sudedame į dubenį.
Visus marinato ingredientus sumalame kombainu ir užpilame ant sparnelių. Paliekame pasimarinuoti bent jau valandai. Idealiu atveju – per naktį.
Sparnelius ir marinatą supilame į kepimo indą. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių arba kol sparneliai gražiai apskrunda ir iškepa, o marinatas sutirštėja, kurio nepamirškite vėliau užpilti ant iškepusių sparnelių.
Išeina apie 3-4 porcijas, priklausomai nuo sparnelių dydžio ir valgytojų alkanumo.
Leave a Reply