Pirmą kartą šitą sriubą viriau iš “Sezoninės virtuvės” kažkada kažkurią tai žiemą. Ir kaip visada būna, jei receptas patinka, tai laikui bėgant jis būna adaptuojamas. Taip nutiko ir su šituo receptu, nes  labai retai kada turiu kameroj vištienos sultinio. O be gero sultinio, geros sriubos ir neišvirsit.

Pirmiausia tai jums reikės riebios vištos iš kaimo ar ūkininko. Su Vievio paukštyno nustekentu broileriu tikrai neprasisuksit – gausit birzgaliuką, o ne sriubą. Dėl paties česnako, tai mėgstu jį šiek tiek karamelizuoti svieste, o ne iš karto sumesti į sultinį. Šafranas čia tinka neįtikėtinai gerai, o aš jo net nemėgstu šiaip jau. Ir tai yra vienintelis patiekalas, dėl kurio  perku šafraną apskritai.

Česnakų sriuba

Sultiniui
1 vištos ketvirtis
1 svogūnas, perpjautas per pusę
1 vidutinė morka, stambiai supjaustyta
5 juodieji pipirai
čiobrelių kelios šakelės
2 lauro lapai

Sriubai
3 galvos česnakų
sviesto kepimui
1 kaliaropė arba pusė saliero šaknies
žiupsnis šafrano
druskos pagal skonį

Į puodą sudedame visus ingredientus ir įpilame pusantro litro vandens. Neuždengę puodo ant mažos ugnies verdame apie pusantros valandos. Mėsa jau turi lengvai nertis nuo kaulo. Mėsą išimame, palaukiame, kol pravės ir suplėšome gabaliukais. Atsidedame į šalį. Sultinį nukošiame.

Kokį 50 ml dar karšto sultinio įpilame į puodelį ir ten įberiame šafraną. Ir paliekame 20 minučių.

Česnakus nulupame ir lengvai pakepiname ant sviesto puode, kuriame virsime sriubą. Supilame sultinį, sudedame stambiai supjaustytą kaliaropę ar saliero šaknį. Verdame 30 min. Į virimo pabaigą supilame sultinį su šafranu. Sriubą sutriname smulkintuvu. Atgal sudedame suplėšytą gabaliukais vištą.

Patiekiame su kepinta duona, ištrinta česnaku.