Beveik į pabaigą turguj normalūs pomidorai iš normalių žmonių (I mean ūkininkų). Gaila, bet ką padarysi – žiema ateina. Tai reikia išnaudoti paskutines galimybes jais pasimėgauti. Arba dar galima bandyti prasitęsti vasarą su žaliais pomidorais, nokinant juos ant palangės. Nors gal geriau juos sukišti į stiklainius  čatnio pavidalu.

Receptas tai iš serijos, kur valdo paprastumas arba tingumas. Čia kaip pažiūrėsi. Neatima nei laiko, nei energijos, o yra sveikas ir skanus. Ir toks, kur galima dėti viską iš akies, vis tiek nieko nesumausit.

O keptų pomidorų likučiai gerai sueina kitą dieną prie pastos. Ir dėl šios priežasties aš jų visada kepu daugiau.

vilkeseris-02

Keptas vilkešeris su pomidorais

Reikės:
2 vilkešerių (išdorotų)
įvairių rūšių pomidorų
kelių skiltelių sutraiškyto česnako
prieskoninių šviežių žolių (baziliko, šalavijo, čiobrelių)
pusės citrinos supjautytos griežinėliais
šiek tiek aliejaus
druskos ir pipirų

Pomidorus perpjaukite per pusę arba į keturias dalis, jei labai dideli. Apšlakstykite aliejumi ir sumaišykite su prieskoninėmis žolėmis, česnaku, druska ir pipirais. Sudėkite į kepimo skardą.

Vilkešerius iš abiejų pusių įpjaukite įstrižai keliose vietose. Apšlakstykite aliejumi, įtrinkite druska, vidų prikiškite prieskoninių žolių ir citrinos griežinėlių. Žuvį sudėkite ant pomidorų.

Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30-40 min., arba kol žuvis iškepa.

vilkeseris-03